Waarom reinigen?

Waarom reinigen?

Elke gast heeft recht op een schoon bed.

Een matras is de perfecte schuilplaats voor de huisstofmijt: het is warm, vochtig en voedselrijk. Slechte ventilatie en centrale verwarming dragen nog eens extra bij aan de aanwas van huisstofmijten en bacteriën. 
Matrassen gaan over het algemeen lang mee maar kunnen niet gewassen worden. Dit maakt matrassen tot de meest vervuilde objecten in een accommodatie.

Het gevolg van al die ontelbare en onzichtbare bewoners als huisstofmijten en bacteriën is een verhoogde kans of een verergering op astmatische aandoeningen en allergieën. Of uw gasten nu allergisch zijn of niet, zij hebben recht op een fris en hygiënisch matras. Dit is de reden dat veel hotels en vakantieparken hun matrassen laten reinigen door MatrasCleaner.

Lees hier het artikel “Hotelbed viezer dan WC“.

Offerte aanvragen

Omdat matrassen niet gewassen kunnen worden.

U biedt uw gasten uiteraard het beste comfort. En hier is hygiëne een belangrijk onderdeel van. Het is aangenaam om als gast te mogen vertoeven in een mooie en schone kamer. Een schoon lijkend matras is echter niet altijd even hygiënisch. Huisstofmijten en bacteriën zijn namelijk niet met het blote oog zichtbaar.

Steeds meer mensen krijgen last van allergie. Volgens onderzoek heeft 25% van de mensen, uw potentiële gasten, last van allergische aandoeningen! Men is zich bewust van het feit dat het matras de grote boosdoener is. De publiciteit rondom dit onderwerp is dan ook groot. Een niet gereinigd matras levert een hygiëneprobleem op voor hotels en andere accommodaties. Een matras met regelmaat reinigen is dus van groot belang!

Maar wat maakt een matras nou precies de ideale leefomgeving voor huisstofmijten en bacteriën? Hier volgt een indicatie:

Verschillende gasten 
Veel verschillende gasten slapen in hetzelfde bed. Dat zijn er al snel 150 per jaar. Sommige gasten zijn zeer hygiënisch, anderen wat minder. Ook zijn er regelmatig gasten met huidaandoeningen en urineverlies. Daarnaast vinden er in hotelbedden vele activiteiten plaats die tot proteïnerijk vochtverlies kunnen leiden. Al deze vervuiling belandt in het matras.

Eten in bed 
Mensen ontbijten, eten en drinken in het bed en produceren daardoor veel extra voedingsstoffen voor de huisstofmijt.

Onvoldoende ventilatie
De kamers in een accommodatie worden relatief kort gelucht, de temperatuur is structureel hoog en de badkamer zorgt voor extra hoge luchtvochtigheid. Verder zijn de bedden altijd opgemaakt, waardoor warmte en vochtigheid in het matras worden vastgehouden. 

Tijd voor een grondige reiniging.

MatrasCleaner:

  • heeft meer dan 50 vestigingen in 4 Europese landen.
  • is de preferred partner van vele hotels, guesthouses en instellingen.
  • werkt op locatie.
  • hanteert een snelle methode waardoor het matras direct na reiniging is te gebruiken.
  • zorgt met de speciale methode voor een langere levensduur van het matras.

Matrassen hebben na de reiniging een langere levensduur.

Gerelateerde artikelen