Veelgestelde vragen

Het bezoek

Informatie Covid-19

I.v.m. de gezamenlijke bestrijding van Covid-19 werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM.

Voor een snelle en efficiënte service is het nu eenmaal het beste om de matrassen ter plaatse te reinigen. In de slaapkamer dus. Uiteraard beseffen wij dat de slaapkamer erg privé is en dus respect en discretie vereist is.

Integendeel! De professionele reiniging van je matras kost minder dan 1 avondje naar een restaurant! Hieronder vind je ons prijzenoverzicht, reiniging aan beiden zijden, inclusief voorrijkosten en BTW en zonder verborgen prijsverhogingen:

  • Kinderbed Matras € 30,-
  • Eenpersoonsmatras € 37,50
  • Tweepersoons matras € 62,50

De reiniging

Je matras wordt gemiddeld éénmaal per jaar door ons gereinigd, afhankelijk van een aantal factoren. Zoals vochtigheid in huis, individuele behoefte, aanwezigheid van huisdieren, temperatuur in uw slaapkamer en regelmatig gebruik van de MatrasCleaner anti-huisstofmijt spray.

Een conventionele stofzuiger is niet krachtig genoeg voor een diepe reiniging van de matras. Het zuigt vuil slechts dichter tegen de bovenkant van het matras aan, waar het zich ophoopt. Dit maakt de symptomen alleen maar erger. De uitwerpselen van de huisstofmijt dienen te worden losgetrild en verpulverd. Een gewone stofzuiger is niet met deze techniek uitgerust. Het is belangrijk dat de overgebleven huisstofmijten, bacteriën en sporen ook gedood worden. Een gewone stofzuiger doet dat niet. Het MatrasCleaner systeem doet dit door middel van UVC licht. Het is belangrijk dat de stofzuiger over een speciaal HEPA filter beschikt om heel kleine deeltjes vast te houden.

Bij het aanbrengen van de hoes is het belangrijk dat dit gebeurt op een geheel schoon of door de MatrasCleaner gereinigd matras. Gebeurt dit niet, dan vermenigvuldigen de huisstofmijten zich binnen het matras. Ze worden slechts van de buitenwereld afgesloten. Wanneer de hoes verwijderd wordt om gewassen te worden, wat elke week geadviseerd wordt, komen er zoveel stof en huisstofmijt uitwerpselen vrij, dat dit een allergische reactie kan veroorzaken. Daarnaast zorgt een anti-huisstofmijt hoes ervoor dat een matras niet voldoende kan “ademen” en er een broeierig gevoel tijdens de slaap ontstaat.

Jazeker. Sommige matrassen hebben een anti-huisstofmijt behandeling ondergaan. We vinden echter altijd huisstofmijt in voorbehandelde matrassen van al 1 jaar oud. Ons eenvoudigste advies geldt: laat je matras vrijblijvend door ons testen met de gratis matras hygiëne test, dan bent je er zeker van.

Ja, onze methode werkt op matrassen van alle leeftijden. Het resultaat van de behandeling is dat de biologische veroudering wordt stopgezet. Dus het werkt niet alleen, je zal zelfs aangenaam verrast zijn wanneer je ontdekt dat je jouw matras nog een paar jaar kunt gebruiken!

Ja, in een jaar tijd kan een onbehandeld matras al een weelderige populatie van 1 á 2 miljoen huisstofmijten, hun uitwerpselen, stof en huidschilfers bevatten. Daarom is het verstandig uw matras minimaal 1 keer per jaar te laten reinigen.

Ja, alle soorten matrassen zoals latex, traagschuim, pocketvering, koudschuim en boxsprings kunnen gereinigd worden.

Ja, we kunnen je matras niet alleen van binnen schoonmaken, maar ook van buiten. Het is mogelijk om organische vlekken zoals urine, transpiratie, bloedvlekken, wijn, koffie of thee te verwijderen. Ook eventuele geur verdwijnt.

Gezondheid

Nee, maar de meeste mensen met een allergie aandoening of astma ondervinden ’s nachts wel behoorlijke verlichting van hun klachten. De behandeling zal de allergie of astma niet genezen, maar kan wel de intensiteit en frequentie van de allergische reacties reduceren.

Nee, UVC doodt alle eencellige organismen zoals bacteriën, schimmels en sporen. UVC licht wordt veel gebruikt in de medische wereld om te ontsmetten en tevens in opslagruimten waar bacterie gevoelige artikelen opgeslagen liggen. UVC licht is een voor mens en dier totaal onschadelijk ontsmettingsmethode.

Scroll naar boven
Translate »